Ook als je nog niet zo lang een instrument bespeelt, kun je mee komen spelen met het KZHM. Ons leerlingenorkest is namelijk een echt orkest! Het verschil met een ensemble op de muziekschool is toch wel dat je in het leerlingenorkest met meer verschillende instrumenten te maken krijgt en daar tijdens de repetities veel van opsteekt. Maar ook ben je, niet te vergeten, opvolger van de vele, vele Zeistenaren die in de afgelopen 130 jaar in het KZHM hebben gespeeld.

Zodra je je instrument een beetje beheerst, kun je meespelen. Met wat wil en hard studeren natuurlijk. Voor je het weet geef je je eerste concert. Als aandeel in het concert van het Groot Orkest of als zelfstandig concert met het leerlingenorkest, zoals de concerten in ouderenopvang of tijdens de kleine Kerstnacht. Of in concerten samen met leerlingenorkesten uit de regio, zoals een optreden met het Klein Orkest van KBH in de Efteling.

Naast repetities en optredens, biedt de vereniging ook andere activiteiten aan die bij een typische vereniging horen. Denk aan voorspeelmiddagen, verenigingsdagen en aan barbecueën.

Uiteindelijk gaat het om muziek. Er wordt plezier gemaakt, maar ook wordt er hard geoefend op stukken die ten aanzien van de stemming en moeilijkheidsgraad speciaal voor een dergelijk orkest zijn geschreven.

We repeteren iedere woensdagavond (behalve tijdens schoolvakanties) van 19:00 uur tot 19.45 uur.

Ook geeft het leerlingenorkest met regelmaat een eigen optreden zoals in het voorjaar 2018 samen met het leerlingenorkest van de KBH. Voor het bekijken van het filmpje; klik HIER